Heeft u vragen? Bellen kan altijd. Ons telefoonnummer is: 06 57937779

Heeft u vragen? Bellen kan altijd.
Ons telefoonnummer is: 06 57937779

meer informatie

  Bijscholing voor medewerkers Vinke Isotechniek met hulp Overijssels Vakmanschap

  Vinke Isotechniek is één van de eerste organisaties die via het Overijssels Vakmanschap een aanvraag heeft ingediend om haar medewerkers bij te scholen. Hieronder is Corrie Schepers aan het woord om deze keuze toe te lichten en haar ervaringen met het Overijssels Vakmanschap te delen.

  We overwegen al een poosje om ons personeel bij te scholen maar door de waan van de dag kwam het er niet van. 

  Door de corona maatregelen kwam er ineens ruimte. Via een artikel in de krant hoorden we van de mogelijkheden voor een voucher via Overijssels vakmanschap en hebben we een voucher aangevraagd. De procedure is verrassend efficiënt en eenvoudig en we kregen heel snel een reactie. Dat is fijn in deze al hectische tijden. 

  Onze medewerkers waren heel blij met de mogelijkheid voor bijscholing en wij waren blij met de financiële tegemoetkoming in deze toch al dure tijden

  Corrie Schepers namens Vinke Isotechniek Deventer


  Vinke Isotechniek wenst u een fijn 2020

  Vinke Isotechniek wenst u een gelukkig nieuwjaar toe. Ook in 2020 staan wij graag weer voor onze klanten klaar.

  Hier ziet u een van onze afgerond projecten uit 2019. Dit project is geheel op maat gemaakt voor de klant. Een biogas installatie geïsoleerd met isolatie matrassen, steenwol en afgewerkt met aluminium beplating. 


  Stoomketel geïsoleerd met isolatiematrassen

  Bij Vinke Isotechniek is het mogelijk om te isoleren met isolatiematrassen. In het voorbeeld ziet u een stoomketel. De isolatiematrassen zijn aangebracht op de niet geïsoleerde delen.

  Wat zijn isolatiematrassen ? 

  Isolatiematrassen zijn op maat gemaakte kussentjes, vervaardigd van glasweefsel, eventueel in combinatie met synthetisch weefsel, gevuld met glas- of steenwol isolatie en voorzien van r.v.s. bevestigingshaken. Een isolatiematras wordt gebruikt voor het vasthouden van warmte bij technische installaties. Met name voor appendages en apparaten, die na het isoleren regelmatig onderhoud vereisen. Om de isolatievulling niet te laten verschuiven, worden de isolatiematrassen genopt. Hierdoor ontstaat de matrasstructuur.

  Wanneer zijn isolatiematrassen de juiste keuze? 

  • u bevordert de veiligheid en arbeidsomstandigheden voor uw medewerkers
  • u bespaart energie, door het verminderen van onnodig warmteverlies
  • u heeft een flexibele isolatie oplossing, isolatiematrassen zijn speciaal voor die installatie onderdelen die slecht bereikbaar zijn
  • u bespaart kosten door efficiënt onderhoud, isolatiematrassen zijn eenvoudig te monteren en te hanteren

  Waar zijn isolatiematrassen toepasbaar ? 

  • uitlaatisolatie in scheepvaart of aggregatenbouw
  • appendage isolatie, te weten afsluiters, pompen, flenzen in de utiliteitsbouw en industrie
  • turbine isolatie en apparaten met afwijkende vormen in energiecentrales en industrie

  Armaflex isolatie afgewerkt met aluminium plaatwerk

  Dit project is geïsoleerd met het materiaal Armaflex.

  Armaflex is een professionele flexibele isolatie voor continue condensatiecontrole. Dit materiaal is gemakkelijk te installeren.

  De combinatie van een laag geleidingsvermogen en een hoge weerstand tegen waterdampdiffusie voorkomt langdurig energieverliezen en het binnendringen van waterdamp.

  Het Armaflex is weg gewerkt en beschermt door er aluminium platen over te plaatsen.

   


  Isolatie met Foamglas en ProRox GRP 1000

  Vinke Isotechniek isoleert ook met Foamglas. Hierna wordt de isolatie afgewerkt met ProRox GRP 1000.

  ProRox GRP 1000 is een materiaal dat bestaat uit een glasvezelversterkte polyestermat tussen twee folies. Niet verwerkt is het materiaal zacht en plooibaar, hierdoor kan het in iedere vorm gesneden of geknipt worden en is het gemakkelijk op de isolatie aan te brengen. Het polyester hardt vervolgens uit onder invloed van ultraviolet (UV) licht. Na het uitharden is het materiaal waterdicht en biedt het een optimale mechanische bescherming.

  ProRox GRP 1000 wordt voor verschillende toepassingen gebruikt zoals: Food & Pharma, Offshore & Marine, Tankdakisolatie, Petrochemische industrie.

  ProRox GRP 1000 bevat een aantal belangrijke voordelen.

  • Grote duurzaamheid: het materiaal vormt een naadloze verbinding die een waterdichte bescherming biedt. Het minimaliseert schadelijke effecten van buitenaf (weersomstandigheden, mechanische belasting, algemene slijtage).
  • Eenvoudig te reinigen: reinigen is gemakkelijk mogelijk zonder de isolatie te beschadigen.
  • Lage opstartkosten: geen prefrabricage nodig, de verwerking vindt op locatie plaats.
  • Flexibele toepassing: te gebruiken voor koude- en warmte-isolatie, onder- en bovengrondse leidingen, on- en offshore
  Foamglas2 Foamglas5

   


  Nationale kampioenen technisch isoleren 2016


  Isolatiematrassen

  De ene installatie moet warm gehouden worden, een ander juist koel blijven. Ook kan het zijn dat een product beschermt moet worden tegen de warmte van de machine, of moet juist de omgevingstemperatuur werkbaar gehouden worden.  Voor veel isolaties van, met name, appendages worden hierom isolatiematrassen gebruikt. Isolatiematrassen zijn er in vele soorten en maten, dus voor elke situatie is er een passende oplossing. Bovendien kunnen isolatiematrassen precies op maat worden gemaakt. De geïsoleerde appendages op de foto’s zijn hier een mooi voorbeeld van. Het is goed te zien dat de matrassen in de meest lastige hoekjes gemonteerd kunnen worden. 20150626_084251 20150626_094948


  Isolatiedikte

   

  Het bepalen van de dikte van de isolerende laag is belangrijk en erg precies werk. Met een te dunne laag rond de leiding is er een grote kans op condensvorming. Dit moet voorkomen worden omdat anders corrosie en daardoor schade ontstaat. Hoe groter de diameter van de pijp, hoe dikker de isolerende laag moet zijn.

  Een goed afgemeten isolerende laag heeft, naast het noodzakelijk voorkomen van condens, nog een aantal gunstige bijkomstigheden. Zo wordt onder andere de sperwaarde verhoogd, dit leidt tot een geringere dampdiffusie en daarmee tot toename van de warmtegeleiding. En logischerwijs leidt een goede isolatiedikte tot minder energieverliezen.

  De dikte van de isolatie rondom deze installatie is berekend op 19 mm. Nu de pijpen geïsoleerd zijn, kan het bedrijf ervan op aan dat er energie wordt bespaard en de installatie beschermd is tegen schade.

  20150724_114521                  20150724_115030 (1)

  Elektrische tracing

   

  Elektrische tracing werkt volgens de halfgeleidende verwarmingskabel techniek.

  De weerstand heeft een positief temperatuurcoëfficiënt (een PTC-weerstand). Dit betekent dat de elektrische weerstand sterk toeneemt als de temperatuur toeneemt en andersom. Als de temperatuur stijgt, zal de installatie dus minder verwarmd worden. Als het kouder wordt neemt de temperatuur van de tracing juist toe. Hierdoor blijft de installatie altijd op de goede temperatuur.

  De kabel is bij deze installatie afgewerkt met synthetisch rubber. Door de gesloten celstructuur wordt de warmte optimaal behouden en is effectiviteit van de tracing optimaal.

   

  20150202_153927
  20150202_105148

  Armaflex

  De lange pijpleidingen op het dak van dit bedrijf zijn geïsoleerd met Armaflex. Een isolatiemateriaal dat de leidingen beschermt tegen de invloeden van buitenaf en tegen warmteverlies. Het voornaamste doel van de isolatie is het besparen van energie. En dat lukt. Volgens onderzoek van Armacell bespaar je na de installatie gemiddeld 45,753 kWh per meter per jaar. Dit geeft een kostenbesparing van wel €5,03 per meter per jaar. Dit bedrijf bespaart hiermee bijna €1500.

   

  20150503123904 (5) 20150503123904 (3)  20150503123904 (1)

  Warmwatertank

  Deze warmwater opslagtank is geïsoleerd met steenwol en afgewerkt met een aluminium beplating. Steenwoldraden worden daadwerkelijk gemaakt van gesteenten, zoals diabaas en basalt. Het proces kent zijn oorsprong bij waarnemingen van vulkanen. Doordat het echt uit steen bestaat is steenwol waterafstotend en houdt het geen vocht vast, waardoor schimmelvorming geen kans krijgt. Daarom heeft de steenwolisolatie rondom de tank een zeer lange levensduur. In combinatie met de uitstekende thermische isolatie is dit dus ideaal voor de warmwatertank.

   

  IMG-20141009-WA0002 IMG-20141009-WA0005

  Vriesinstallatie

   

  Deze vriesinstallatie is geïsoleerd met flexibele elastomeren. De flexibele slangen hebben een hoge dampdiffusie-weerstand. Dit zorgt ervoor dat er na de installatie nog maar weinig waterdamp door de buizen wordt doorgelaten. Hierdoor wordt condensatie voorkomen en zijn de leidingen beschermt tegen roestvorming.

   

   

  Voor de installatie:

  20140604_184810 20140604_184934

   

   

  Na de installatie:

  IMG-20141005-WA0011IMG-20141005-WA0015

  Matrassen

   

  Op deze biogas installatie zijn isolatiematrassen aangebracht op de warmtewisselaar en het rookgas kanaal. De zwarte matrassen zijn naast hun isolerende werking olie- en waterdicht.


  20150128_09411420150128_094158

   


  Armaflex afgewerkt met een EPDM laag

  Op het dak van dit bedrijf staat een installatie die geïsoleerd moest worden. Omdat de leidingen buiten staan , moeten
  ze goed beschermd worden tegen de invloeden van weer en wind.
  Dat kan goed met Armaflex in combinatie met een EPDM laag. Armaflex is een flexibel isolatiemateriaal dat niet alleen zorgt voor een groot rendement, maar ook nog beschermt tegen de weersinvloeden.
  De EPDM laag beschermt de isolatie en de installatie. EPDM is een afkorting voor de hierin verwerkte stoffen, namelijk Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer.De laag voorkomt lekkages en corrosie door bijvoorbeeld zure regen.
  De installatie is nu goed beschermd en verliest minder warmte dan eerst.

  20140813_162650 IMG-20140513-WA0002

  PIR isolatie, afgewerkt met Isogenopak

  Deze installatie is geïsoleerd met PIR- isolatie. Het polyisocyanuraat (=PIR)  zorgt onder andere voor een hoogwaardige thermische isolatie en heeft goede brandveilige eigenschappen. Hier is de installatie afgewerkt met isogenopak. Een harde, witte kunststof folie, dat zorgt voor een mooi optisch resultaat.

   


  Elektrische tracing certificaat

  Ze hebben hard hun best gedaan, de medewerkers  van Vinke Isotechniek. En nu mogen ze weer een nieuw diploma aan hun verzameling toevoegen. Ze hebben hun certificaat behaald voor de montage van elektrische tracing in bijvoorbeeld de chemische of voedingindustrie.

  20140919_155852 20140919_155912 20140919_155934 20140919_155756

  Radio commercial

  Luister naar onze radio commercial!

   

  Als tegenprestatie voor sponsoring  heeft RTV Emmen voor ons een radio commercial gemaakt. Deze is in de maand september te beluisteren in Drenthe en omstreken maar is ook te beluisteren via de website.


  VCA certificaat

  We hebben het VCA certificaat behaald en mogen het VCA logo voeren!

  Onze medewerkers hadden uiteraard al hun VCA certificaten op persoonlijke titel. Nu zijn we als bedrijf ook gecertificeerd. We hebben met succes een VGM beleid ingevoerd  (Veiligheid, Gezondheid en Milieu)  en het Nederlands Certificatie Kantoor heeft gecontroleerd of we aan alle eisen voldoen. Dit bleek het geval.

  Daarom kunnen  we met trots zeggen dat we een VCA gecertificeerd bedrijf zijn  en staan we in voor gezond en veilig werken voor onze opdrachtgevers EN onze medewerkers.

   


  Geheel vernieuwde website

  In samenwerking met Finsontwerp is onze website geheel vernieuwd. Finsontwerp heeft de stijl aangepast zodat het er nog mooier uitziet en nog sneller de informatie te vinden is. Ook kunnen relaties nu via de site een bericht aan ons sturen. Maar daarnaast heeft Finsontwerp ook de  techniek achter de website zo aangepast dat we zelf  heel eenvoudig nieuwsberichten en nieuwe projecten kunnen plaatsen. We zijn er erg blij mee. Op de site worden nu regelmatig onze projecten toegevoegd en kunnen  we laten zien wat we in huis hebben.

   


  Isolatie

  Isolatie warmteterugwinsysteem tapijtproducent Genemuiden

  Tapijtproducent Edel Groep uit Arnemuiden heeft in het voorjaar van 2014 een warmteterugwinsysteem in de fabriek geplaatst. Hiermee bespaart de producent jaarlijks tot wel 20 procent energie bij de fabricage van tapijt. De Edel Groep ontving voor de aanschaf van het systeem een speciale MKB energielening van de provincie Overijssel. Vinke Isotechniek verzorgde de warmte-isolatie voor dit bijzondere project. We droegen op deze manier flink bij aan de te behalen energiebesparing. 

  De fabricage van tapijt kost behoorlijk wat energie, met name het verlijmen van het tapijt op de rug. Dit gebeurt in een speciale oven met warme lucht. Die warmte verdween tot dusver via een schoorsteen naar de buitenlucht. Nu wordt de warme lucht na gebruik door een warmtewisselaar geleid, waarmee water wordt opgewarmd. Dit verwarmde water verwarmt op zijn beurt in een tweede warmtewisselaar de lucht die de oven ingaat, op tot een temperatuur 85 °Celsius. Op die manier hoeft de lucht veel minder te worden opgewarmd met de ovengasbrandersContact


Over Ons

Vinke Isotechniek B.V. verzorgt alle vormen van industriële isolatie. Denk aan thermische isolatie met wol en plaatwerk, isolatiematrassen of elastomeer isolatie (armaflex), elektrische tracing en brandwerende doorvoeringen. Wij zorgen ervoor dat de juiste isolatie op de juiste plaats en met de juiste vakkennis wordt aangebracht.


Social Media